Sony Xperia Z5 review (Dutch)

Video is ready, Click Here to View ×


De Sony Xperia Z5 is het nieuwe topmodel van Sony, dat op een aantal vlakken flink vernieuwd is. In deze video bespreken we de telefoon uitgebreid.

De Sony Xperia Z5 volgt de Xperia Z3+ op en biedt een aantal belangrijke verschillen tegenover die telefoon. Het ontwerp is strakker geworden, de camera flink geüpdatet en de telefoon heeft er een nieuwe functie bij gekregen in de vorm van zijn vingerafdrukscanner. Bovendien heeft Sony zijn best gedaan om de oververhittingsproblemen van de Snapdragon 810-chip in dit toestel te minimaliseren. Los daarvan zijn er natuurlijk nog allerlei kleinere updates doorgevoerd tegenover de Z3+, maar de basis blijft gelijk: een waterdichte 5,2-inch telefoon met een Snapdragon 810-processor, strak ontwerp en een hoge resolutie camera.

Onze geschreven review van het toestel: http://www.allaboutphones.nl/reviews/29699/sony-xperia-z5-review-voor-de-fans.html

De telefoon kopen: https://www.belsimpel.nl/Sony/Sony-Xperia-Z5-White?utm_source=4015

Meer…

18 Comments on Sony Xperia Z5 review (Dutch)

 1. Hoe goed is de camera van de Z5 ? Ik las vaak dat de camera van de Z5 in auto modus slecht is… Hoe slecht is die in de Auto modus? Te vergelijken met welk toestel zijn camera? Note 4 misschien?

 2. Je zou wat vaker (of meer) naar andere reviews moeten kijken & maar hoe ze dat doen, als je je in je verhaal wat meer op het simpelweg presenteren (doorgeven) van feiten zout richten kan je misschien wat gemakkelijker je vorm vinden (is 't misschien net een beetje teveel echt een verhaaltje bij jou totnogtoe?)

 3. Weten jullie misschien wanneer de Z6 lijn uitkomt? Ik vind Sony's cyclus erg onvoorspelbaar en dit jaar in juni kwam ook ineens de Z3+ uit. Als de Z6 aankomende september uitkomt, dan ga ik toch voor de Z5…

 4. ik kan achter een paar dagen verlengen. Ik zit nu dus te twijfelen tussen de Z5 en de S6… ik heb heel veel reviews van beide gekeken en weet alle voor en nadelen van de telefoons… toch heb ik 2 vragen. soms hoor ik ten eerste dat de UI van sony soms nogal hapert, klopt dit, en in welke mate? ten tweede zeggen veel sites dat de s6 een betere batterij duur heeft, terwijl andere zeggen dat de Z5 een betere batterij duur heeft.. Hebben jullie enig idee waarom sommige het ene en andere het andere zeggen? en welke heeft nou echt de betere batterij duur?
  groet, Reno

 5. de camera van de z5 is van de high ends zeker de beste alleen in de automatische modus is hij soms beter en soms slechter dan de s6.(welke zeker goed te noemen is voor een smartphone)

  belangrijke voordelen die elke reviewer kennelijk vergeet is de audiokwaliteit waar de sony toestellen de beste zijn. ze hebben dsee hx om de kwaliteit van de audio bestanden te verbeteren. high res, ldac, ingebouwde noise cancelling. door de 1080p is hij ook beter voor games.

 6. De camera is weldegelijk één van de beste in de markt. Ik heb reviews van gerenomeerde, professionele
  fotografen gezien waar het toestel heel gped uitkwam. Daarnaast is de verheerlijking van Samsung toestellen erg hinderlijk. Waarom moet hier steeds aan gerefereerd worden? Wat me ook opvalt is dat de inhoud van deze review erg ver afstaat van andere Z5 reviews.

 7. Op zich is het verschil in scherm-kwaliteit en de camera met iets als de S6 niet super groot in de praktijk. Als praktische telefoon maakt de batterijduur dan wel het verschil. De vraag is alleen waarom Sony die batterijduur steeds zo goed voor elkaar heeft en anderen niet. Goede kwaliteit accu-component (sommige batterijen denigreren na verloop van tijd sneller dan anderen, dus misschien dat het ook voor het ontladen uitmaakt? Of is dit onzin?), software management (ik zie geen redenen waarom andere fabrikanten dit niet kunnen), of misschien iets anders?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*