Sony Xperia Z3 Compact review (Dutch)

Video is ready, Click Here to View ×


De Xperia Z3 Compact is het kleine broertje van de Xperia Z3, het topmodel van Sony. Bijzonder aan deze compact is dat hij de meeste specs met zijn grote broer deelt.

De Xperia Z3 Compact heeft alleen een wat lagere schermresolutie en wat minder werkgeheugen. Dat zijn echter twee zaken die in het dagelijks gebruik nauwelijks opvallen, het scherm is immers toch kleiner en de 3GB werkgeheugen van de Z3 is nogal ruim. De Snapdragon 801-processor, 20,7-megapixelcamera en strakke waterdichte body deelt de Z3 Compact met zijn grotere broer. Softwarematig komen de twee ook overeen en dat betekent dat de Z3 Compact erg uitgebreid is. Hij draait op Android KitKat en daar heeft Sony nog eens een flink aantal functies aan toegevoegd. Dit alles maakt de Xperia Z3 Compact met zijn 4,6-inch scherm de kleinste echt krachtige smartphone en dat is een prestatie op zich. In deze review nemen we de smartphone uitgebreid onder de loep.

Onze geschreven review van de Z3 Compact:…

36 Comments on Sony Xperia Z3 Compact review (Dutch)

 1. Hoi, welke is beter (vooral sneller en werkgeheugen)
  – samsung galaxy a5
  – samsung galaxy a3
  – samsung galaxy grand prime
  – sony xperia z3 compact
  – samsung galaxy s5 mini
  -samsung galaxy s4
  Het liefst een top 3 als dat kan 😀

  Ik kijk jullie videos altijd als ik moet kiezen tussen telefoons of als mijn vader/moeder/zusje moet kiezen haha 🙂
  

 2. Ik twijfel tussen een 2 jarig abonnement met de Samsung galaxy s4 of de Sony xperia z3. Dit komt doordat ik heel veel klachten heb gehoord over het scherm van de z3 en dit zelfs een keer in radar is geweest. Welke zouden jullie mij aanraden?

  Groetjes
  Wouter

 3. Is deze telefoon het geld nog waard? Want als ik hem nu met een 2 jarig T-mobile abonnement koop heb ik 3 euro per maand korting (in vergelijking met het zelfde sim-only abonnement) en is de telefoon €280 eenmalig, dus uiteindelijk ben je dan net iets meer dan €200 kwijt voor het toestel. Ik heb nu de lg g2, dus is het het waard? Ps hoeveel problemen zijn er eigenlijk met de gebroken achterkant van de z3 compact? Want dat vind ik wel een groot nadeel.

 4. Is het verstandig om te filmen onder water of muziek te luisteren, vooral het filmen zou erg leuk zijn. Als dit niet verstandig is zou ik het ook niet doen maar kan het wel? Gaat de microfoon dan niet stuk?

 5. Ik zou graag de z3c willen kopen, maar ik ben bang dat de telefoon heel snel kapot zal gaan. Veel mensen klagen hierover en ik vraag me af of jullie hier ook last van hebben gehad? 

 6. Ik ben opzoek naar een telefoon waar ik veel youtube videos mee kan kijken en apps spelen. Is dit een goede telefoon? Of is er een betere? Ik wil dat de telefoon een lange batterij duur heeft. Alvast thanks

 7. Is deze telefoon nog steeds de moeite waard of kan ik beter wachten op een z4 compact en zo ja enig idee wanneer deze uitkomt? Is het trouwens mogelijk om stock android op deze telefoon te zetten zonder sony skin? top review!

 8. Wat raden jullie mij aan, deze Sony of toch de Samsung galaxy s5?
  Denk aan snelheid, batterij en misschien persoonlijke voorkeur?
  En welke is het meer complete plaatje en meer het geld waard?

 9. joeperdepoep, morgen komt mijn z3 compact binnen. En dat de batterij snel warm wordt… ja dat is bij de htc one mini ook zo. tevens is deze ook niet vervangen dus ach… als dat alles is. Super review trouwens, ga zo door. Altijd leuk om te kijken (y)

 10. Komt er nog een 5.0 lollipop android versie voor deze telefoon, want ik ben er van plan om er 1 te halen maar het lijkt me wel vet als die android versie ook op die telefoon draait. En ik wil graag dan ook weten of ze ook nog zo'n zijn met die versie?

 11. Ik ben op zoek naar een nieuwe smartphone en twijfel tussen de LG G2 en deze Sony Xperia Z3. Ik heb jullie beide reviews bekeken, maar twijfel nog steeds ondanks de top reviews. Van de Sony bevalt me de grootte. Ik wil hem gewoon graag in mijn broekzak meenemen en zo'n groot lompe telefoon vind ik niet echt prettig lopen of fietsen.  De LG die ik op het oog heb heeft 32 GB opslag en heeft een goede (nog betere) batterij. Hebben jullie nog goede tips die me kan helpen een besluit te nemen? Ik heb trouwens begrepen uit nadere reviews dat het scherm van de xperia z3 wat blauwig is. Ervaren jullie dat ook? Alvast bedankt!

 12. Wat zouden jullie adviseren: Z2, Z3, of Z3 compact? Ik heb echt geen idee welke ik moet nemen. Ik gebruik mijn telefoon meestal voor whatsapp en social media (en spelletjes tegen verveling). Zo nu en dan kijk ik is een film of serie op mijn telefoon. Ook luister ik er veel muziek mee.

 13. Ik ga snel mijn abonnement verlengen! Hebben jullie toevallig een mening voor mij qua telefoon keuze! Heb nu een S3 maar sinds die updates van android is dit echt een rot ding. Nu kan ik voor 10 euro goedkoper de Z3 compact nemen of voor het zelfde een iphone 6 16 gb! Is de batterij van Z3 oke?

 14. wat is de top 5 of top 10 beste smartphone die niet zo groot zijn. ik ben namelijk 1,64 en heb kleine handen. ik zoek een beetje kleine telefoons van het formaat van de moto x en de z3 compact en de nexus 5. ik zoek dus een telefoon die niet te groot is maar die wel gewoon heel goed is.

 15. Ik heb een probleem met mijn sony xperia Z3 compact. Als ik bijvoorbeeld op Google wil gaan en wil gaan type komt er geen toetsenbord te voorschijn. En als ik de volume lager of hoger wil zetten komt het ook niet te voorschijn. Geld ook voor sommige applicatie die vallen van zelf weg. Wat moet ik eigenlijk doen kan iemand me helpen, heb hem al een week en heb hem nog nooit laten vallen of iets ergs.

  Zo als iemand me kan helpen zou ik het op prijs stellen. :)

 16. Vraagje: Sony Xperia M2 of Samsung Galaxy Neo?
  Ik speel af en toe games en ben wel is online bezig bv. Facebook, Twitter en Instagram. Ik weet echt niet welke ik nou moet gaan kiezen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*