Sony Xperia Z review (Dutch)

Video is ready, Click Here to View ×


Sony’s Xperia Z moet de high-endmarkt voor zich winnen de komende tijd. Het toestel is één van de eersten met een Full HD-scherm, is erg strak ontworpen en is tevens waterdicht. Meer over het toestel kun je zien in deze review.

De Xperia Z draait op een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor en is daarmee lekker snel. Verder is de Xperia Z voorzien van een mooi strak design, dat dus ook waterdicht is. Het toestel draait op Android Jelly Bean met Sony’s eigen schil er overheen, die mooi wordt weergegeven op het Full HD-scherm. Dat heeft echter ook zo zijn consequenties: het scherm trekt veel energie en de accu gaat dan ook niet zo lang mee.

Onze geschreven review van het toestel: http://www.allaboutphones.nl/reviews/22304/sony-xperia-z.html

De telefoon kopen: http://goo.gl/ZW0Et

Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in onze telekoopwijzer: http://www.allaboutphones.nl/tags/telekoopwijzer.html

Voor het laatste Samsung nieuws en reviews:…

42 Comments on Sony Xperia Z review (Dutch)

 1. er is op internet veel te lezen over het scherm wat snel kapot gaat en de oplader die snel kapot gaat, is dat al opgelost door sony of maken ze nog steeds toestellen met deze gebreken?

  alvast bedankt.

 2. Ik twijfel tussen de Sony Xperia Z en de Huawei ascend P7. Ik weet dat hier een filmpje over is gemaakt, maar nogsteeds kom ik er niet uit. Ik had een iPhone 5 hiervoor die door waterschade fataal kapot is gegaan en ben ik dus op zoek naar een telefoon die het gewoon goed uit kan houden. De waterdichtheid betekent veel, maar mijn vraag is of de P7 echt kwetsbaar is of toch wel tegen een stootje kan? (waterschade niet inbegrepen)

 3. Wat is beter? Xperia Z of de Huawei P6? Ik geef niet om waterdichtheid. Ik geef wel veel om uiterlijk. Is de Z echt groot? Veel groter dan de P6? Is hij echt een zakelijke mobiel of is die ook goed voor een 15 jarige? 

 4. Is de xperia z het nog waard om te kopen. Mijn budget is niet super groot en deze prijs is nog wel te doen maar kan dit toestel nog lang mee, zijn er nog updates voor etc.

 5. Ik heb momenteel een Xperia Miro, maar deze geeft mij de laatste tijd heel wat problemen. Is traag geworden en het gebeurt heel vaak dat ik geen ontvangst heb.

  Mijn vraag is, welke zou het beste zijn, de Xperia Z of de Samsung Galaxy S4 Mini?
  Ik heb een S4 mini gevonden voor 300€ en een Z voor 367€.

 6. als ik jullie was zou ik sony xperia z eens beter bekijken ik heb de Sony xperia z c6603 al 3 maanden maar eerlijk wat een k ding zeg     waarom?
  waarom niet speaker kapot usb input kapot blijft bij hoge temperaturen vastlopen en niet te vergeten suddendeath  maar sinds kort wil hij helemaal niet meer aan dus heb ik hem opgestuurd dus 3-weken men telefoon kwijt en daarna krijg ik een niet gerepareerd k ding weer terug oké dus ik stuur hem voor de 2e keer op en ik zit nog steeds te wachten echt heeelllll slecht heb liever de Samsung s4 niet water dicht MAAR BLIJFT OPZENMINST NOG WERKEN . echt Sony weer altijd met troep ik raad dit toestel zeker niet aan mits je genaaid wildt  worden.

 7. Hoe zou hij precies kapot gaan? Van ieder toestel bestaan maandagochtendmodellen die het snel begeven, daar is de garantie voor uitgevonden. Maar ik heb het over de Xperia Z niet meer gehoord dan over andere toestellen. Het is wel duidelijk een beter toestel dan de SP, dus ik zou lekker voor de Z gaan 🙂

 8. ik twijfel tussen de xperia Z en de xperia SP.. omdat ik heb gelezen op internet dat de xperia Z snel kapot gaat, terwijl je hem gewoon normaal gebruikt.. wat zou het beste zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*